Ben jij een nagelbijter?

GENIET OOK WEKENLANG VAN MOOIE EN VERZORGDE NAGELS MET EEN PRACHTIGE GELLAK OP JE EIGEN NAGEL.

Ben jij een nagelbijter? Nagelbijters kunnen niet afblijven van de losse velletjes, dan ene haakje aan de nagel. In extreme gevallen wordt er gebeten tot aan bloedens toe.

nagelbijterNagelbijten start meestal pas na het 5e levensjaar, de druk om het kind heen wordt opgebouwd. Er zijn verwachtingen thuis maar zeker op school. De spanning bouwt op en het kan dan een ‘veilig’ gevoel zijn om op de nagel te bijten. Vergelijk het met duimen op hele jonge leeftijd.

Er zijn grofweg 3 types nagelbijters: manicurebijter, emotiebijter en de gewoontebijter.

Manicurebijter

We herkennen ons allemaal wel. Dat losse velletje moet weg, je trekt het eraf en jawel … bloed en schade aan de huid. Meestal blijft het daar niet bij want het korstje is ook aantrekkelijk. Kleine ontstekingen aan de nagelriemen en rondom de nagel zijn zichtbaar.

Dit type nagelbijter is gebaat bij een hele goede verzorging. Het in goede conditie houden van de nagelriemen en de huid rondom de nagel is vaak al voldoende. Weg velletjes!

Emotiebijter

Heeft moeite om zijn/haar emoties de baas te kunnen. Onbewust gaan de vingers naar de mond en worden de nagels maar korter en korter.

Dit type nagelbijter zoekt troost in iets wat niet gewenst is. Vooral voor vrouwen zijn mooie nagels een geliefd iets. Waar je vast niet bij stilstaat is dat er meridianen lopen door het lichaam en zeker ook in de handen. Ongemerkt stimuleer je via de vingertoppen een meridiaan die jou helpt bij het vinden van troost.

Je zult je eerst bewust moeten worden op welk moment je gaat nagelbijten, herkennen van gevoel en emoties van dat moment. Dan kun je een stap zetten naar een leven zonder nagelbijten.

Gewoontebijter

Deze nagelbijter heeft al vanaf jongs af aan gezien rondom zich heen dat nagelbijten normaal is. Via familie of iemand anders in je naaste omgeving doet het. Het voorbeeld is al vroeg gegeven, je doet het ongemerkt na. Gewoontebijters zijn hardnekkig, gaan meestal net zo lang door tot het goed bloed of erg pijn doet.

De behandeling

De behandeling voor de nagelbijter bij Nagelstudio Harderwijk is tweeledig. Het is het daadwerkelijk behandelen van de nagel met behulp van IBX en Dadi’oil. Ook brengen we de nagels weer in goede conditie met een grondige manicure. Tevens komt er een stukje coaching bij kijken, we richten ons op de toekomst, op jouw mooie natuurlijke nagels die in het verschiet liggen.

Volg je Nagelstudio Harderwijk ook al op Facebook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *