Het nut van nagelverzorging

GENIET OOK WEKENLANG VAN MOOIE EN VERZORGDE NAGELS MET EEN PRACHTIGE GELLAK OP JE EIGEN NAGEL.

Het nut van nagelverzorging …. juist om je handen/nagels in een goede conditie te houden.

Regelmatig zie ik hele droge nagels en handen voorbij komen. Harde nagelriemen waarvan je de neiging krijgt om er aan te gaan pulken. Oeps …. daar ga je al, gevolg een ontsteking aan de nagelriem, nog meer korstjes en een onverzorgde blik. Droge nagelriemen hebben ook zeker invloed op de nagel en de gelpolish die je draagt.

Hoe herken je een droge nagel?

het nut van nagelverzorgingJe kunt een droge nagel herkennen aan witte plekjes op de nagelplaat en in een extremer geval zie je zelfs een soort vervelling op de nagelplaat. Er laat een bovenlaagje los van de nagelplaat. Zo zonde, want een gelpolish hecht veel lastiger op een droge ondergrond, je hebt er dan ook veel minder plezier van. Je stoot makkelijker een stukje van de gelpolish af. Een droge nagelplaat wordt meestal omringd door droge nagelriemen.
Je kunt er wat aan doen! Dat is het goede nieuws 🙂

De oplossing voor droge nagels

Allereerst speelt voeding ook een rol. Je ziet tegenwoordig veel supplementen op de markt die je weer mooie haren en goede nagels beloven. Veel ervan zijn gebaseerd op vitamines en mineralen die je mist in je dagelijkse voedingspatroon.

 • Water
  Wat erg belangrijk is om goed water te drinken. Een inkopper, ik weet het, maar als jij je lichaam continue uitdroogt zullen je organen en daarmee ook je haar en nagels in mindere conditie blijven. Minimaal 1,5 liter per dag water (en/of groene thee) is een aanrader.
 • Voeding
  Eet gezond
  , minimaal 200 gram groenten (liever meer) en 2 stuks fruit. Vermijdt te veel vet (snacks) en suikers. Eet vooral ook minimaal 2x per week vis. Een goed advies is om bijvoorbeeld een voedingssuplement te slikken zoals multivitamine en visolietabletten.  Het zal je beauty sowieso helpen om sneller te herstellen.
 • Verzorging
  het nut van nagelverzorgingGebruik een aantal keer per dag en af en toe wat vaker als je hele droge nagels hebt een goede verzorgende nagelriemolie. Ik gebruik in de salon (en zelf natuurlijk ook) Dadi’oil. Dit is een olie die volledig plantaardig is, 21 essentiele olie bezit en van binnenuit hersteld. Bekijk dus goed wat je aanschaft, er zijn nagelriemolietjes op de markt die een leuk laagje op de buitenkant leggen maar werkelijk niets doen aan de zo nodige verzorging. Kies daarbij ook bewust een goede handcrème zoals Dadi’Lotion.

Helaas hebben mensen met een minder goede gezondheid meer last van droge nagels. Chemotherapie, diabetes of schildklierprobleem spelen een grote rol. Dan is het zeker raadzaam om niet op te geven maar de goede verzorging in acht te nemen.

Wil jij een persoonlijk advies, schroom dan niet om contact met mij op te nemen. Je kunt ook online een afspraak inplannen (kies dan voor manicure basis).

Volg je Nagelstudio Harderwijk al op Instagram of Facebook?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *