Nagelverzorging tijdens of na een chemokuur

GENIET OOK WEKENLANG VAN MOOIE EN VERZORGDE NAGELS MET EEN PRACHTIGE GELLAK OP JE EIGEN NAGEL.

Nagelverzorging tijdens of na een chemokuur.

Een chemokuur tast helaas ook je nagels aan. De taxanen in de chemo veroorzaken de problemen. Het maakt de nagels week. Nagels kunnen los komen, heel broos en breekbaar zijn, maar ook splijten. De nagelriemen en de huid rondom de nagel is vaak heel droog.

Het kan wel een jaar, na een afgesloten chemokuur, duren dat de nagels zich weer volledig herstellen. Het is dan ook van groot belang om voor een juiste verzorging te kiezen om verdere problemen te voorkomen.

Omdat je toch al zo gevoelig bent in deze periode is het belangrijk om infecties te voorkomen. Dus wondjes aan de nagelriemen kunnen ook al snel ontsteken. Door droge nagelriemen komen er sneller scheurtjes, dus wondjes.

Om je nagels sterker te maken wordt er regelmatig nagelverharder gebruikt. Helaas maakt dit product door de ingrediënten de nagels juist brozer.  Doordat de nagels harder zijn zullen ze ook sneller breken met alle gevolgen van dien. Het dragen van kunstnagelsystemen klinkt ook aantrekkelijk, maar in de meeste gevallen wordt er gevijld op de natuurlijke nagel wat de nagel juist nog dunner maakt.

Houdt de nagels dan ook kort, gebruik hiervoor een geschikte vijl. Hoe langer de nagel hoe meer stootgevaar en risico op scheuren of hard stoten. De nagels zijn in de meeste gevallen al zo gevoelig en pijnlijk.

Geef je handen de juiste verzorging

Fijn is om na (of tijdens) de periode van de chemokuur een milde manicure behandeling te kiezen. Een boost voor je handen. Tijdens deze behandeling zal ik extra rekening houden met je situatie en pas de behandeling hierop aan. Een heerlijk handmasker en een goede verzorging van uw nagels. Natuurlijk ontvangt u tips voor de beste nagelverzorging tijdens of na een chemokuur.

Gebruik Dadi’oil voor een perfecte verzorging!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *