Welke verzorging heeft de Shellac nodig?

GENIET OOK WEKENLANG VAN MOOIE EN VERZORGDE NAGELS MET EEN PRACHTIGE GELLAK OP JE EIGEN NAGEL.

Welke verzorging heeft de Shellac nodig? Je bent naar de Nagelstudio geweest en hebt een prachtige kleur Shellac uitgezocht. Voordat de Shellac wordt geplaatst vindt er eerst een manicure plaats. Een goede start met schone nagels. Als afsluiter nog een fijne olie om de nagelriemen te verzorgen.

Hoe verzorg je de nagels met CND Shellac?

En dan ben je thuis en is het echt van groot belang om de verzorging van de nagels voort te zetten. Tijdens de behandeling heb je al de uitleg ontvangen om dagelijks goed te oliën, minimaal 2x per dag.

Water en nagels

CND Shellac is een laksysteem, dat wil zeggen dat het de look heeft van nagellak maar uitgehard is met behulp van de UV lamp.  Als de nagel met water in aanraking komt krimpt de nagelplaat en eenmaal droog zet de nagel weer uit. Als het water is verdampt dan is de nagel weer in normale staat. Dat gaat zo meerdere malen per dag krimpen, uitzetten, krimpen ….

Het gebruik van de olie maken de nagels waterbestendig en houdt de omliggende huid soepel en geconditioneerd. Olie stoot water af dus de “schade” aan de nagels, door het krimpen en uitzetten, wordt geminimaliseerd. CND Shellac is flexibel en gaat mee in dit proces.

Als je niet voldoende verzorgt met olie dan drogen de nagels uit met als gevolg het chippen van de Shellac. Kun je nagaan wat er gebeurt als er ook nog chemische middelen zoals schoonmaakmiddel bij komt kijken. Dan blijft er weinig moois over van je Shellac én van de nagel.

Nogmaals het is echt een samenwerking, de nagelstyliste kan je nagels prachtig behandelen maar als je thuis niets aan de juiste verzorging doet dan heb je er weinig plezier van.

Tip:

  • draag handschoenen bij het schoonmaken of tuinieren
  • verzorg je nagelriemen met Dadi’oil (minimaal 2x daags een dikke druppel op elke nagel)

https://youtu.be/MBgrNG2RXHE

Volg ons ook op facebook en instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *