by Willeke, jouw beautycoach

Word je eigen nagelstyliste

Exclusieve (beauty) behandelingen met een holistische benadering. BEAUTYCOACH - CARBON PEELING - TATOEAGE VERWIJDEREN - GELPOLISH - HARDERWIJK

Word je eigen nagelstyliste. Ga jij zelf aan de gellak, nu de nagelstudio’s gesloten zijn? Ik zie het al voor me, bij de Chinese Alie een uv-lampje gekocht en wat lakjes en gaan met die banaan want zo moeilijk is het toch allemaal niet.

Waar gaat het mis

Het gaat eigenlijk al mis bij de gedachte om zo’n lampje goedkoop aan te schaffen…. Interessant artikel

De merken waarmee een professionele nagelstudio werkt zijn van hoge kwaliteit, de ingrediënten zijn duidelijk en uitgebreid getest. Ook is het in Europa verboden om cosmetica te testen op dieren. In China is dit zelfs verplicht tenzij het product direct geëxporteerd wordt, maar dat is in de meeste gevallen niet zo. Dáár moet je toch echt niet aan denken.

Er wordt druk geëxperimenteerd en dan komt het verwijderen van de gellak maar ik durf te stellen dat het in de meeste gevallen niet goed gaat. De nagels worden dunner van het vele vijlen van de nagel en de kans is groot dat deze gaan splijten. Toch maar weer een laagje er bovenop want dan zie je het niet. Helaas is het gevolg dat de natuurlijke nagel zo wordt aangetast dat er een heus redmiddel nodig is.

Ook zit er een groot verschil in de capaciteit van een uv lamp. Ik heb zelf een uv lampje van een paar tientjes staan die ik enkel gebruik voor nailart te maken. Ik merk dat de gelpolish vaak veel langer uitgehard moet worden dan in mijn professionele lamp.

Mijn advies

Mijn advies is duidelijk; doe het niet! Laat die lampjes en de goedkope flesjes gellak lekker liggen en bewaar dat geld voor een behandeling bij een professionele nagelstudio zoals Nagelstudio Harderwijk. Ik heb een opleiding gevolgd en heb de ervaring én producten om jouw nagels gezond te laten zijn. Daar heb ik wel je hulp bij nodig. Dus word niet zelf je eigen nagelstyliste.

Verzorg je nagels goed, gebruik eventueel nu tijdelijk een nagellak en blijf vooral goed smeren. Denk er aan om onder je nagellak een basecoat te doen ter bescherming van je natuurlijke nagel. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen; oliën oliën oliën. Zorg dat de nagelriemen soepel blijven, je nagels daardoor ook niet uitdrogen.

Drink ook voldoende water en eet gezond. Beter voor je weerstand en wist je dat je lichaam wel voor de helft uit water bestaat. Dus proost, neem nog een glas. Verzorg je lichaam en jezelf goed, dat straal je ook uit. Ja zelfs aan je nagels kun je dat zien 🙂

Volg Nagelstudio Harderwijk ook op Instagram